Marta Fortuny

Terapeuta

Imagen teléfono
Imagen Inicio
Mapa
Logo Terapeuta Marta fortuny Teràpia Craneosacral

La Teràpia Craneosacral és una tècnica manual suau, subtil i profunda que ajuda a detectar i corregir els desequilibris del sistema craneosacral causades per disfuncions sensitives, motores o neurològiques. Desenvolupada per l’osteòpata Willian Sutherland a principis de segle XX, basada en el principi de l’existència d’una pulsació rítmica. Aquest impuls pot ser percebut com un moviment respiratori subtil en totes les estructures del sistema craneosacral (encèfal, meninges, medul·la espinal, líquid cefalorraquidi, ossos cranials, vèrtebres, pelvis i sacre) i es transmet també a tots el òrgans i teixits corporals. La potència i la qualitat en què es transmet aquest impuls a tot l’organisme determina l’estat de salut i la vitalitat.

Durant la sessió, el pacient sent el contacte lleuger de les mans de la terapeuta entrenada a escoltar els moviments subtils del cos, els ritmes, pulsacions, els bloquejos per tensió o mal funcionament. La terapeuta rep informació i així es poden identificar les causes i corregir a través de la palpació.

Com que és una teràpia corporal suau i segura, és apropiada per a persones de totes les edats, des de nens, gent gran, durant l’embaràs o postpart, després d’una operació, un accident o una malaltia crònica.

S’utilitza per tractar gran varietat de problemes de salut com ansietat, dolor articular, mal de cap, de cervicals o d’esquena, disfuncions de l’ATM, dificultat en la coordinació motora, depressió, estrès, hiperactivitat, insomni, lesions esportives, neuràlgies, problemes digestius, sinusitis, etc.