Marta Fortuny

Terapeuta

Imagen teléfono
Imagen Inicio
Mapa
Logo Terapeuta Marta fortuny Massatge infantil
ESCOLTAR, COMPRENDRE, RESPECTAR I ESTIMAR ALS NENS

És una antiga tradició en moltes cultures del món que ha estat redescoberta a l’Occident. Està clínicament demostrat que l’amor, les carícies, l’afecte entre el nen i els que l’envolten, té un important efecte positiu sobre el seu desenvolupament.

Molts estudis – i també el sentit comú- revelen els beneficis d’un contacte afectiu com a part fonamental dels primers anys de vida, així com els desafortunats resultats experimentats quan manquen aquestes atencions.

El massatge infantil és un dels més agradables i més fàcils métodes per a establir aquest primer contacte. Molts centres de nadons están ja utilitzant aquest massatge com a part del seu programa d’atenció precoç.

Beneficis:

Ajuda a regular i reforçar les funcions repiratories, circulatòria i gastrointestinal, solucionant, mitjançant l’estimulació, les incomoditats produïdes per cólics, gasos i restrenyiment.

Ajuda al nen a relaxar-se i l’alleugereix de l’estrés que produeix trovar-se diàriament amb coses noves. Mitjançant tècniques especifiques, s’ajuda als nadons a descubrir les tensions que es produeixen al seu cos i a relaxar-se en resposta al plaer de les carícies.

Intensifica la comunicació afectiva entre el nadó i les persones del seu entorn i facilita la comunicació no verbal.

Estimula el sistema immunològic i propicia un millor desenvolupament del sistema nerviós.

La importància del víncles afectius:

El massatge infantil facilita els víncles afectius perquè inclou els elements principals per a establir-los: contacte amb la mirada, contacte pell a pell, somriure, sons, abraçades, carícies, olor, resposta als estímuls i interacció.

Aquests elements garanteixen la qualitat de la intimitat entre els pares i el nadó.

El pares que han practicat el massatge diari al seu nadó, han desenvolupat amb més facilitat aquesta interacció afectiva, i més encara en el cas de nens adoptats o en períodes d’adaptació.

Diversos estudis han provat que els nens prematurs que han gaudit del avantatges del tacte, augmenten de pes respecte dels que no l’han rebut, i tenen un major desenvolupament, tant físic com neurològic.

El massatge infantil és especialment indicat per a la prevenció en casos de nens maltractats o amb risc de patir maltractaments.

Els pares dels nens discapacitats trobaran en el massatge infantil una manera més afectuosa de comunicar-se amb ells.

En casos de nens hospitalitzats accelera el procés de recuperació.